4 Şubat 2014 Salı

Mekanikler - Kamuflaj

   Konumuz  kamuflaj. Öncelikle bunun neden  önemli olduğunu anlayalım.Tüm tankların belli bir zırh değeri  vs kendini  korumak için belli ekipmanları var ama  pek  çok tank için  önemli olan tespit  edilmeden ,sürekli  pozisyon değiştirmeden , topçu atışı almadan bir yerde sabit durup gerek ateş desteği  gerekse de  spot sağlamaktır. Testip edilmeyi zorlaştırmaya  yarayan  şey ise  kamuflajdır.
---------------------------------------------------------------------------------------

Kamuflaj  nasıl  ne kadar  azalır ?

Haraket  halinde iken  tankların  kamuflaj değeri  düşer  ve tespitleri kolaylaşır  bu değerler ;

Ağır,orta,tank destroyer ve  SPG  için %50 'dir  . Hafif tanklar  bundan  etkilenmez

Ateş etmek tüm tanklarda  kamuflaj değerini  baya  bi indirir %10~20 civarına.
---------------------------------------------------------------------------------------

Kamuflaj değeri ayrıca  tankın büyüklüğüne  görede değişir ne kadar küçük  o kadar iyi. Kamuflaj değerini  arttırmak için ;

      Küçük tanklar tercih edilmeli (JgPzE100 yerine obj268) bir çalının arkasında  mevzilenmişken en aşağı çalının 5 m gerisinde durmak  (bu sayade  ateş  edilince çalının görünür olması  olayının önüne geçersiniz ve spotlanma tehlikeniz azalır). Ekip  üyelerine (crew members) kamuflaj yeteneği  alınmalı.Bir yere mevzilenmişken  haraket etmeyin veya  silahı oynatmayın  (az  faydası var ama var )

Ve  en önemlisi  oynadığınız haritayı   öğrenip  nerede durmanız gerektiğini çözün. Kamuflaj sadece  yardımcı olur  önemli olan o pozisyon.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder