3 Şubat 2014 Pazartesi

IS-7 Ağır Tank rehberi

Is-7 sovyet  tech tree'de bulunan 2 tier 10  ağır tanktan  biridir.  Burada size  bu ağır tankı tanıtacağım.



IS-7'yi  inceleyelim.  Öncelikle  Silah

Kendi  sınıfına bağlı  olarak  kıyaslarsak;


*Rate of  fire  x Avarage  dmg   yani dpm   bakımından ideal bir  sayıya  ulaşıyor t10  heavy tanklar için   normal  düzeyde.

* Penet   olayına gelecek olursak  pek iyi değil . Ama yeterli IS-7'nin düşük  profili sayesinde  rahatça  rakibin  zayıf noktalarına  vurulabiliyor(Accuary'i sorun  tabii)

*Accuary gerçekten  kötü 0,4. Bu tankı sakın olaki  snip oynamaya çalışmayın . Zaten tankın oynanış gereği  her daim  yakın savaşta (close combat)'ta  olması gerekiyor

*Aiming time  olarak da  zayıf  bir silah 3,4

*Gun depression (silahın aşağı veya yukarı iniş veya kalkma limiti) : Bu silah deprssion olayında gayet  iyi  tepenizdeki  hedefleri  zahmetsizce vurabilirsiniz ama aynısını  aşağıda olanlar için söyleyemem.

Özet olarak  bu silah yakın mesafe  için ideal ve öyle kullanılmalı..
------------------------------------------------------------------
İkinci  olarak  hız kapasitesi ve  manevra özelliğini inceleyelim.  Her ne kadar  max speed 59 olarak  görünse de düz arazide 35km  ortalamasına ulaşıyor tank  . Bunun sebebi  motorun H.P'sinin  düşük ve tankın  ağır olması. Tarret  dönüş  hızı  28 d/s   tarret  dönüş  hızı 25d/s  (açı/saniye) Manevra ve hız bakımından   gayet iyi bir tank.
-----------------------------------------------------------------
Ve  Zırh'a geldik . Bir ağır tank için en önemli özelliklerden biri.

Zırh değerleri:

Gövde zırhı: 150/150/100
Taret zırhı :240/185/94

Zırh olarak  bu tank  muhteşem  zırh değerlerinin  yüksek  olmadığına bakmayın. Gerek tankın zırh açısı gerek space armor  özelliği olsun  muhteşem bir zırh'a sahip  bu tank. IS-7'nin  gövde zırh'ın üstünde spaced armor  bulunuyor yani 150 mm zırh + açı + spaced armor =  JgPzE100'ün  300 penet'e sahip  silahı ile  bile kolayca baş edebilir (gold ammo kulanıyorsa  eh ... o zaman  kaçın) . Spaced armor  özelliği  ile  gövdenin  yan tarafından  vurulsanız daha 150 mm + spaced armor yani dmg almassınız.

Weak spots (Zayıf noktalar)


Zayıf noktalara  gelirsek , diğer t10  heavy tanklara  göre daha az  ve vurulması çok daha zor bunlar bu tankta.

!.Ön zırhta'ki üçgen şeklindeki lower plate . Burada spaced armor  yok ve zırh kalınlığı daha az.
2.Ön zırhtaki resimde  görünen lambalar. (Eğer rakip  dik  gövde zırhının açısını  azaltacak  biçimde ateş ederse  zayıf nokta  haricinde delemezsiniz)
3.Taretin üstündeki soldaki kapakçık. Vurması oldukça zor ve küçük tam ortadan  isabet ettirmeniz gerekiyor.
4.Yanal gövde zırhında  zayıf  nokta  spaced armor  ile taret arasında ki açıklık

Arkadan  her yer zayıf doğal  olarak.

-----------------------------------------------------------------

Oynanış:

    Is-7 incelediğimiz  özellikler sebebi ile  yakın mesafe mücadele tankıdır . Bu tankı  oynarken sakın olaki karşınızdaki rakibe önünüzdeki zayıf  noktaya vurmaması  için açı vermeyin . Eğer açı verirseniz ön zırh açısı sıfırlanır ve zırh gereksiz olur. karşıdaki rakip  yanlız  ise  FaceHug  yapın ( rakip'in üstüne atlayın ve tankı  rakibe yapıştırın) Bu sayede rakibin  zayıf noktanıza vurmasını  engellersiniz ve  düşük profiliniz sayesinde  sorunsuzca  rakibi  etkisiz  hale  getirirsiniz.(sol  kapakçığa  dikkat tarret'inizi  sabit tutmayın). Karşıdaki rakibin arkasında  destek varsa  ( tank destroyer özellikle) sakın üstüne atlamayın. Gövde aşağı  pozisyon almaya  çalışın. Unutmayın  bu  bir heavy tank  pozisyon  tutmaya çalısın . Arty ateşine dikkat  demekte de yarar var açıkta  durmayın.



IS-7 den bu kadar. İyi bir tank öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder